Министерският мониторингов комитет на ОПЕК+  препоръча на страните в съвета

...
Министерският мониторингов комитет на ОПЕК+  препоръча на страните в съвета
Коментари Харесай

ОПЕК+ ще намали производството на петрол с 2 милиона барела на ден

Министерският мониторингов комитет на ОПЕК+  предложи на страните в съвета да понижат производството на нефт, съобщи Ройтерс, базирайки се на свои източници.

„ ОПЕК+ се съгласи с рекомендацията за понижаване на производството на нефт с два милиона барела дневно “, написа организацията.

Както прецизира Bloomberg, цитирайки също неназовани делегати, референтната база за нови съкращения се чака да остане същата.

Следващата стъпка е ръководителите на всички делегации би трябвало да одобрят окончателното решение. Очаква се срещата им да се състои скоро.

В началото на седмицата международните цени на петрола се покачиха с четири % поради упованията за внезапно понижаване на производството.

По-рано стана известно, че новите антируски наказания плануват възбрана за превозване на съветски нефт по море до трети страни на цена над открития таван. Освен това от 5 декември влизат в действие глобите на Европейски Съюз, които не разрешават вноса на съветски недопечен нефт в страните от Европейски Съюз по море.

Многобройните ограничавания против Русия, въведени от западните страни, сами по себе си предизвикаха рекордна инфлация и повишаване на цените на горивата. За да стабилизира обстановката, Джо Байдън направи посещаване в Близкия изток през юли, по време на което посети Саудитска Арабия, един от основните членове на договорката ОПЕК +. Американският президент изиска увеличение на производството и доставките на нефт за страните от Персийския залив. Тогава Байдън получи учтив отвод.

ОПЕК+ понижи производството на нефт с 9,7 милиона барела дневно през май 2020 година заради спад в търсенето, породен от пандемията. След това изискванията на съглашението бяха неведнъж поправени и от август тази година алиансът мина към последния стадий на отдръпване от своите съкращения, след което се очакваше окончателното им отдръпване. В същото време квотите бяха увеличени единствено със 100 хиляди барела дневно - както беше планувано преди визитата на Байдън.>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР